Росспоживнагляд не виявив порушень у виробництві українських сирів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росспоживнагляд не виявив порушень у виробництві українських сирів

Аграрний ринок
715
Письмових висновків перевірки українських сирів російські фахівці поки що не надали, але вже відомо, що зауважень до технологічного процесу виробництва у Росспоживнагляду не виникло.
Фахівці Росспоживнагляду Російської Федерації, які інспектували українське підприємство з виробництва сирів "Гадячсир", не виявили технічних порушень, повідомляє ZN.ua.
Про це сказав на брифінгу перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий.
"Ніяких технологічних обмежень чи порушень технологій ці фахівці не виявили. І ті технології, які розробили українські вчені з виробництва сирів, введені на провідних сироробних заводах, вони дозволяють виробляти продукцію відповідної якості", - сказав академік.
При цьому він уточнив, що "на превеликий жаль, письмових висновків комісія не надала". "Вона поїхала в Росію доопрацьовувати матеріали", - зазначив він. Безуглий також уточнив, що фахівці Росспоживнагляду перевіряли тільки одне сироварне підприємство "Гадячсир" і вчора, 28 березня ввечері поїхали в РФ.
Нагадаємо, що Росія оголосила "сирну війну" на початку лютого, заборонивши імпорт сирів трьох українських виробників, а потім розширила цей список. До кінця лютого під забороною опинилася половина імпорту українського сиру в РФ.
Через півтора місяці Росія погодилася надіслати своїх інспекторів для перевірки українських сирних заводів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас