В Європарламенті відносини ЄС і Україною називають "холодним миром" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європарламенті відносини ЄС і Україною називають "холодним миром"

260
У відносинах Європейського союзу з України в даний час панує не "холодна війна", а "холодний мир".
Таку думку висловив євродепутат, глава делегації парламентської співпраці ЄС - Україна Марек Сівец, передає радіо Свобода.
"Угода про асоціацію ще не підписана і до того часу, поки цей документ не набере чинності, зобов'язань у Києва перед Євросоюзом немає. Українські лідери можуть діяти, як їм завгодно", - зазначив він.
Говорячи про перспективу членства України в ЄС, Сівец назвав це нескінченною дискусією.
"Я не люблю порожніх обіцянок, а зараз це була б саме така обіцянка, адже для її втілення шансів немає. Я іноді жартома кажу: той, хто не може дати, - дуже охоче пропонує, а той, хто може дати, - взагалі не готовий пропонувати. Отже, існують розбіжності щодо політики сусідства", - додав дипломат.
Євродепутат нагадав, що до угоди про асоціацію не внесений пункт про перспективу членства України в ЄС, "тож зараз це не входить в наші плани".
Напередодні Штефан Фюле розкритикував вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, якому дали чотири роки в'язниці з конфіскацією майна. Разом з главою МЗС ЄС Кетрін Ештон він нагадав, що під час грудневого саміту Україна-ЄС було зроблено заяву, що повага до верховенства закону буде мати вирішальне значення в політичному об'єднанні і економічній інтеграції України з ЄС.
Як відомо, на саміті Україна-ЄС, що відбувся в Києві 19 грудня 2011 р., не було парафовано Угоду про асоціацію та створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом.
Президент Віктор Янукович упевнений, що ця Угода буде підписана в 2012 році.
В МЗС України заявили, що Угоду про асоціацію Україна-ЄС парафують 30 березня.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас