Китай дозволить фінансові реформи в окремо взятому місті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай дозволить фінансові реформи в окремо взятому місті

Казна та Політика
209
Влада Китаю вибрала місто Веньчжоу для обкатки фінансової реформи, дозволивши його жителям безпосередньо інвестувати за кордоном і заохочуючи приватні інвестиції в місцеві фінансові інститути, йдеться в заяві, опублікованій в середу на сайті уряду.
Експеримент з "зоною загальних фінансових реформ" в Веньчжоу, який є важливим кроком до лібералізації китайського рахунку капіталу, може бути поширений і на інші частини країни, якщо виявиться успішним, йдеться в заяві Державної ради.
Можливість інвестування за кордоном створить для китайських роздрібних інвесторів новий канал для вкладень в закордонні фінансові активи, крім існуючої програми Кваліфікованих внутрішніх інституціональних інвесторів (QDII).
Веньчжоу, розташований в провінції Чжецзян на сході КНР, відомий як центр приватного підприємництва та кредитування на "сірому ринку".
Ідея про створення зони фінансових реформ з'явилася в кінці 2011 року після серії повідомлень в ЗМІ про підприємців Веньчжоу, які втікали або кінчали життя самогубством через те, що не могли повернути дорогі нелегальні кредити.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас