Інфляція в ФРН сповільнилася в березні до 0,3%, як і очікувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в ФРН сповільнилася в березні до 0,3%, як і очікувалося

Казна та Політика
52
Споживчі ціни в Німеччині в березні зросли на 0,3% в порівнянні з попереднім місяцем, свідчать попередні дані Федерального статистичного управління країни.
Збільшення цін відносно березня 2011 року склало 2,1%.
Зміна першого показника співпала з очікуваннями аналітиків, тоді як за другим експерти прогнозували підвищення на 2,2%.
Таким чином, темпи інфляції в Німеччині сповільнилися в порівнянні з лютим, коли приріст за місяць становив 0,7% і 2,3% в річному численні.
Підйом споживчих цін, розрахованих за стандартами Європейського союзу, у березні склав 0,4% в помісячному і 2,3% в річному обчисленні, збігшись з прогнозом економістів.
Спад економіки єврозони і скорочення бюджетних дефіцитів у таких проблемних країнах, як Іспанія та Ірландія, не дозволяють компаніям значно збільшувати ціни навіть на тлі геополітичної напруженості на Близькому Сході, через яку ціни на нафту підскочили на 7,9% за останні два місяці. Тим часом голова Європейського центрального банку Маріо Драгі заявив на початку поточного місяця про підвищення ризиків інфляції в короткостроковій перспективі.
"Ризики інфляції в Німеччині вищі, ніж в інших країнах єврозони, - зазначив економіст Dekabank Крістіан Мельцер. - Ситуація в Німеччині трохи відрізняється від ситуації в єврозоні в цілому, де її визначають слабкі макроекономічні перспективи і високе безробіття".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас