Мінагрополітики оцінило весняно-польові роботи в 36 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики оцінило весняно-польові роботи в 36 млрд грн

Аграрний ринок
177
На проведення весняно-польових робіт в Україні цього року буде необхідно близько 36 млрд грн, дефіцит на сьогоднішній день становить 8,5 млрд грн. Про це заявив заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.
"Загальна вартість весняно-польових робіт становить 36 млрд грн. Сільськогосподарські ресурси - це 27 млрд грн, це власні кошти", - уточнив Безуглий.
За його словами, дефіцит становить приблизно 8,5 млрд грн. "Він буде покриватися за рахунок кредитних ресурсів, а також кредитування великими компаніями постачальників матеріально-технічних ресурсів", - сказав Безуглий.
Раніше перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський повідомив, що на проведення весняно-польових робіт закуплено 381 тис. т дизпалива.
"На весняно-польові роботи закуплено 381 тис. т дизпалива, або 93% від технічної необхідності. Щодо добрив з урахуванням перехідних залишків є в наявності 81 тис. т поживних міндобрив, або 89% від заявки", - сказав перший віце-прем'єр.
Також він повідомив, що із засобів захисту рослин при загальній необхідності 27 тис. т закуплено тільки 17,3 тис. т (66% від заявки), однак цей показник на 13% перевищує стан закупівлі засобів захисту рослин в минулому році.
Тиждень тому міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк повідомив, що сільськогосподарські підприємства Автономної Республіки Крим вже почали посів ранніх зернових культур. "Ми почали вже комплекс весняно-польових робіт, посіяли перші 8,8 тис. га", - сказав він.
Раніше Кабінет міністрів України прийняв рішення про виділення до 20 квітня аграріям 300 млн грн компенсації на пересів озимих.
За словами Присяжнюка, в Україні в цьому році необхідно пересівати близько 3 млн га зернових і близько 0,5 млн га озимого ріпаку.
Через несприятливі погодні умови осені та зими з 8,4 млн га озимих на зерно сходи отримано на площі 7,3 млн га (87%). З них в доброму та задовільному стані - 4,6 млн га (63%), слабкі і розріджені посіви становлять 2,1 млн га (29%). З отриманих сходів загинули посіви на площі 0,6 млн га або 8,5%, на площі 1,1 млн га (13%) сходи не отримані.
Посівні площі озимих культур під урожай 2012 р. в Україні збільшено на 1,9% - до 9,434 млн га, валовий урожай зернових прогнозується в межах 50 млн т. У минулому році урожай зерна в Україні зріс на 44,3% - до 56,7 млн т.
Раніше Державна служба статистики повідомила, що сукупний індекс витрат на виробництво сільськогосподарської продукції в лютому в 2012 р. зріс в порівнянні з січнем 2012 р. на 0,7%. Індекс цін на матеріально-технічні ресурси промислового походження, що використовуються в сільському господарстві, в лютому зріс проти січня на 1,1%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас