США відстають у боротьбі з хакерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США відстають у боротьбі з хакерами

206
Керівник відділення комп'ютерної безпеки Федерального бюро розслідувань (ФБР) Шон Генрі дав погану оцінку спробам влади США протистояти хакерам, які викрадають дані з корпоративних мереж, пише газета The Wall Street Journal.
"Ми не перемагаємо", - заявив голова кібер-поліції США, який готується залишити відомство, прослуживши в ньому понад 20 років. Він зазначив, що боротися з хакерами не є можливим, оскільки комп'ютерні злочинці занадто талановиті, а засоби захисту занадто слабкі, щоб зупинити їх.
Тим часом Конгрес США розглядає два конкуруючі законопроекти, розроблені для того, щоб забезпечити безпеку комп'ютерних мереж таких життєво важливих об'єктів інфраструктури, як електростанції й атомні реактори. Проте деякі експерти з комп'ютерної безпеки не згодні з необхідністю нововведень, а представники бізнесу стверджують, що нові правила, що містяться в одному із законопроектів, не поліпшать захист комп'ютерних мереж.
Генрі, який в подальшому має намір займатися комп'ютерною безпекою у приватній фірмі, яку відмовився назвати, підкреслив, що компаніям необхідно кардинально змінити те, яким чином вони використовують комп'ютерні мережі, щоб запобігти подальшій шкоді національній безпеці і економіці. Занадто багато компаній - від великих міжнародних до невеликих стартапів - не усвідомлюють, які вони взяли на себе ризики або які зазнають збитків, про які ще не знають, через застосування вразливих комп'ютерних мереж, сказав він.
"Я не бачу іншого виходу з ситуації, крім змін у технологіях або зміни в поведінці, тому що це нестійкі моделі за визначенням. Нестійкість в тому, що ви ніколи не отримаєте гору, ніколи не убезпечите себе, і ніколи не зможете обґрунтовано очікувати недоторканності або безпеки приватної інформації", - заявив головний кібер-поліцейський.
Джеймс Льюїс, старший науковий співробітник з питань кібербезпеки в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень, має іншу точку зору: "Я насправді більш оптимістичний. Я думаю, що ми програли тільки початок битви (з хакерами - WSJ).''
"Це свого роду умисне бажання описати, наскільки погано йдуть справи, як в уряді так і, звичайно, в приватному секторі, і я можу уявити, як (Ш.Генрі - WSJ) буде розчарований", - сказав Льюїс.
Японська компанія Sony стала однією з жертв хакерів в 2011 році, коли за допомогою злому онлайн-мережі відеоігор зловмисники отримали доступ до персональних даних 24,6 млн клієнтів. Серед інших найбільш відомих жертв хакерських атак минулого року числяться Nasdaq OMX Group Inc., що працює на фондовому ринку, і кіберохоронна компанія HBGary Federal, з мережі якої група Anonymos викрала сотні тисяч електронних листів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас