Монті: Іспанія зможе вирішити бюджетні проблеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монті: Іспанія зможе вирішити бюджетні проблеми

Казна та Політика
148
Прем'єр-міністр Італії Маріо Монті висловив впевненість, що Іспанія зможе вирішити бюджетні проблеми, перш ніж вони набудуть масштабності і негативно позначаться на інших державах Європи, передає Reuters. Боргову кризу в єврозоні, за його словами, майже подолано.
"Я впевнений, що Іспанія йде наміченим курсом бюджетної консолідації. Боргові проблеми всієї Європи, я сподіваюся, незабаром відійдуть у минуле, особливо враховуючи прийняті лідерами держав кроки в сфері посилення бюджетної дисципліни та заходи щодо нарощення кредитного потенціалу стабілізаційного механізму", - сказав він.
Зазначимо, що тон сьогоднішніх заяв італійського прем'єра більш оптимістичний, ніж тон його попередніх заяв на адресу Іспанії. Так, 24 березня Монті висловив занепокоєння бюджетними проблемами країни, повідомивши, що проблеми в держфінансах Іспанії можуть стати каталізатором зародження нової хвилі боргової кризи в єврозоні та посилити стан справ у фінансах сусідньої Італії. Проте зустріч з іспанським колегою Маріано Рахоєм на саміті в Сеулі змогла повернути італійському прем'єру "повну впевненість" у тому, що Мадрид йде правильним курсом що стосується економічної політики.
Монті, який змінив на посту прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі в листопаді 2011 року, провів низку економічних реформ, спрямованих на скорочення дефіциту бюджету країни.
Нагадаємо, уряду Іспанії не вдалося досягти цільового показника зі скорочення дефіциту бюджету на 2011 рік, який, в кінцевому рахунку, склав 8,5% ВВП, скоротившись з 9,2% ВВП за підсумками 2010-го. Цільовий показник при цьому становив 6% ВВП.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас