Проходження паспортного контролю при в'їзді до країн ЄС планується автоматизувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проходження паспортного контролю при в'їзді до країн ЄС планується автоматизувати

470
Євросоюз планує ввести на своїх кордонах автоматичну систему паспортного контролю, повідомив глава генерального директорату внутрішніх справ Європейської комісії Стефано Мансервізі.
"Людина, яка має право на перетин кордону, просто прикладає біометричний паспорт до зчитувального пристрою прикордонного турнікета і проходить, як в метро", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфаксу".
За словами Мансервізі, ця система буде називатися Registered Traveler ("Зареєстрований пасажир") і стане частиною більш широкої ініціативи Smart Border ("Розумний кордон").
Говорячи про перспективи подальшого полегшення візового режиму з Росією, він повідомив, що в травні ця тема буде обговорюватися на його зустрічі з послом з особливих доручень МЗС РФ Анваром Азімовим.
"З Росією у нас поки стадія спільних кроків, після завершення якої можуть бути розпочаті переговори про безвізовий режим", - зазначив Мансервізі.
"В даний момент ми очікуємо повної і детальної інформації про стан російського законодавства в цій галузі, на основі якої підготуємо першу доповідь. Паралельно відбудуться кілька візитів делегацій, щоб побачити, як насправді йдуть справи на місці. Отримавши цю інформацію, я зустрінуся в кінці травня з моїм російським візаві послом Анваром Азімовим", - повідомив Мансервізі.
Він висловив думку, що процес скасування віз між РФ і ЄС буде непростим, "тому що Росія - велика країна".
"У нас є список спільних кроків з чотирьох розділів на трьох сторінках. Ми повинні виконати їх до початку переговорів про скасування віз. Те ж саме ми робимо з іншими країнами, а саме з Україною і Молдовою. Але, на відміну від Росії , вони вже діють за погодженими робочими планами просування до безвізового режиму", - зазначив Мансервізі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас