Бернанке: Економіка все ще стикається з проблемами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Економіка все ще стикається з проблемами

Казна та Політика
278
Економіка США ще не встала повністю на шлях до повного одужання, - заявив у своєму телевізійному інтерв'ю глава ФРС США Бен Бернанке. "Ще занадто рано святкувати перемогу", - сказав він, визнавши останні позитивні економічні дані і відзначивши створення робочих місць, поліпшення споживчої довіри і ділових настроїв.
Тим не менше, він попередив, що довгострокове безробіття залишається проблемою і нинішній його рівень 8.3% залишається все ще дуже високим. "Нам необхідно бути обережними і переконатися в стійкості ситуації", - сказав Бернанке. - "Ми не зовсім потрапили в ту точку, де могли б бути повністю впевнені, що перебуваємо на шляху до повного одужання".
Він зазначив, що нинішнє зростання цін на нафту і бензин може призвести до "дещо більшої інфляції" в найближчі кілька місяців і може позначитися на споживчих витратах. Раніше Бернанке заявляв у Конгресі, що високі ціни на бензин можуть створити тимчасовий інфляційний тиск, але вони навряд чи позначаться на довгострокових очікуваннях ФРС щодо стабільності цін. Але при цьому Бернанке не очікує, що нинішній рівень цін на паливо може створити серйозні перешкоди для зростання економки США - "Ми не вважаємо, що відбудеться щось таке, що призведе до зупинки економіки".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас