Міністерство фінансів від продажу ОВДП номінованих в євро залучило понад 2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство фінансів від продажу ОВДП номінованих в євро залучило понад 2 млрд грн

Фондовий ринок
226
Міністерство фінансів України сьогодні від продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до держбюджету 2,87 млрд грн. Про це повідомляється на сайті міністерства, передає Уніан.
Від продажу дебютного випуску ОВДП, номінованого в євро і з можливістю дострокового пред'явлення до погашення, було залучено 205,208 млн євро за середньозваженою дохідністю 4,8% річних.
Папери, нормовані в доларах США, були розміщені на 80,751 млн дол під 9,3%. Гривневі облігації терміном обігу 6 місяців були продані на 56,736 млн грн під 12% річних.
Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України своєю постановою № 234 від 21 березня передбачив випуск облігацій внутрішньої державної позики, номінованих у валюті (долар, євро), з можливістю дострокового пред'явлення до погашення.
Папери будуть випускатися номіналом 1 тис. доларів і 1 тис. євро з шестимісячним купонним періодом в бездокументарній формі.
Розрахунки за результатами розміщення таких ОВДП, сплата купонного доходу за ними та їх погашення здійснюються у валюті випуску. При цьому розрахунки за операціями на вторинному ринку здійснюються винятково у національній валюті.
Купувати облігації, номіновані у валюті з правом дострокового погашення, мають право як юридичні, так і фізичні особи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас