На розвиток вітчизняної туристичної галузі спрямують бюджетні кошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На розвиток вітчизняної туристичної галузі спрямують бюджетні кошти

Казна та Політика
112
Для підвищення безпеки та розвитку вітчизняної туристичної галузі будуть спрямовані бюджетні кошти. Про це УНН повідомили в прес-службі КМУ.
Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті Мінінфраструктури за програмою "Фінансова підтримка розвитку туризму, створення умов безпеки туристів, розбудови туристичної інфраструктури міжнародних транспортних коридорів та магістралей в Україні". Відповідну постанову № 241 Кабінет міністрів схвалив 7 березня 2012 р., визнавши низку попередньо схвалених документів, які регламентували цю сферу, що втратили силу.
Згідно з постановою, головним розпорядником бюджетних коштів є Мінінфраструктури, відповідальним виконавцем бюджетної програми - Держтуризм.
Бюджетні кошти спрямовуються на підвищення рівня безпеки у туристичній галузі, її інформаційну підтримку за кордоном і всередині держави, моніторинг туристичної інфраструктури. Крім того, вони призначені для проведення різних професійних заходів, а також для засідання міжвідомчих та міжнародних груп з туризму.
Бюджетні кошти використовуються в межах бюджетних призначень відповідно до плану заходів з розвитку туризму, створення умов безпеки туристів, розвитку туристичної інфраструктури міжнародних транспортних коридорів та магістралей в Україні, затверджених Держтуризмкурортів за погодженням з Мінінфраструктури, з урахуванням необхідності виконання бюджетних зобов'язань минулих років, узятих на облік в органах Казначейства.
Відповідно до затвердженого порядку використання коштів, Держтуризм для здійснення кожного окремого заходу, передбаченого планом заходів, видає наказ, в якому вказується найменування заходу, відповідальний за його виконання, дата і місце проведення, сума витрат. До наказу додається кошторис витрат, пов'язаних з підготовкою та здійсненням заходу, з відповідними розрахунками та обґрунтуваннями.
Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку відповідно до вимог бюджетного законодавства.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас