Слідом за німцями і французами страйк збираються провести співробітники іспанської авіакомпанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слідом за німцями і французами страйк збираються провести співробітники іспанської авіакомпанії

126
Льотчики іспанської авіакомпанії Iberia мають намір страйкувати по п'ятницях та понеділках з 9 квітня до 20 липня 2012 року.
Приводом для страйку льотчиків став запуск 25 березня нового низькобюджетного перевізника Iberia Express, якому дістануться деякі збиткові маршрути Iberia. Власники запевняють, що створення авіакомпанії не вплине на роботу співробітників Iberia, проте останні вважають, що це призведе до урізання зарплат. Працівники впевнені, що з появою низькобюджетного підрозділу компанія зможе звільнити незадоволених зниженням доходів. На сайті Iberia Express вже розміщені оголошення про набір льотчиків, бортпровідників, а також інших співробітників екіпажів.
Iberia Express розраховує збільшити до кінця 2012 року кількість рейсів до 20, а пасажиропотік - до 2,5 млн осіб. Новий перевізник матиме 14 літаків і штат на 500 осіб. Керівництво материнської компанії за допомогою Iberia Express сподівається економити близько 100 млн євро щорічно.
Спочатку низькобюджетний перевізник буде літати по Іспанії і на сусідні острови. У перспективі планується організувати рейси і по інших європейських напрямках: в Голландію, Грецію, Ірландію, Італію, Латвію.
В кінці 2011 і на початку 2012 років співробітники Iberia провели загалом 12 страйків, в результаті яких авіакомпанії довелося скасувати сотні рейсів. Збитки перевізника через акції протесту склали 32 млн євро.
Раніше сьогодні повідомлялося, що дві найбільші німецькі авіакомпанії, Deutsche Lufthansa AG і Air Berlin Plc, скасували більше 460 міжнародних рейсів через загальнонаціональний страйк, в якому беруть участь співробітники служб безпеки і багажні оператори в провідних аеропортах ФРН. А вчора профспілки Франції закликали співробітників компанії Air France провести страйк 30 березня.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас