Україну можуть позбавити права голосу в ПАРЄ через Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну можуть позбавити права голосу в ПАРЄ через Тимошенко

Кримінал
312
Держава Україна порушує права Юлії Тимошенко, відмовляючись виконувати рішення Європейського суду з прав людини щодо її лікування в стаціонарному медичному закладі.
Про це сьогодні, 27 березня, на прес-конференції заявив правозахисник, голова Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров, повідомляє прес-служба "Батьківщини".
"Я не знаю жодного такого випадку в європейській практиці, коли не виконувалося розпорядження Європейського суду за статтею 39. Це перший такий раз", - сказав він.
Правозахисник вважає, що права Тимошенко неодноразово порушувалися. "Що стосується справи Тимошенко, то у нас постійно щось не так з дотриманням прав людини. Немов якісь вищі сили втручаються і все", - сказав він.
Зокрема, Захаров зазначив, що переведення Тимошенко в Качанівську колонію є порушенням її прав: "Це суперечить встановленій практиці, коли підслідні знаходяться в СІЗО поки йде розслідування справи. А, як відомо, Юлія Тимошенко ще перебуває під слідством".
Захаров також повідомив, що невиконання рішень Європейського суду може привести, зокрема, до позбавлення української делегації в ПАРЄ права голосу.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас