В Японії інвестфонд визнав втрату клієнтських коштів на 1,3 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії інвестфонд визнав втрату клієнтських коштів на 1,3 млрд дол

Казна та Політика
255
Японська інвесткомпанія AIJ Investment Advisors фальсифікувала фінансову звітність, визнав президент компанії Кацухіко Асакава.
Компанію підозрюють у втраті клієнтських коштів на $1,3 млрд, при цьому роботу AIJ Investment Advisors влада призупинила з лютого.
Після заяви президент компанії попросив вибачення у клієнтів AIJ Investment Advisors, пообіцявши повернути кошти, що залишилися в розпорядженні компанії, вкладникам. Яким саме чином це буде зроблено, він не уточнив.
За даними японської влади, AIJ Investment Advisors втратила близько 90% коштів, які знаходилися під управлінням компанії, що склало близько 200 млрд ієн ($2,48 млрд).
Більшість клієнтів інвестфірми - пенсійні фонди або приватні особи, які вкладали заощадження за допомогою AIJ. Через скандал з компанією можуть постраждати пенсії більш ніж 800 тис. громадян.
Комісія з цінних паперів і бірж Японії раніше провела розслідування, яке довело, що протягом декількох років компанія приховувала інформацію про збитки, надаючи регулятору недостовірну звітність. Згідно з наданими документами, інвестиції AIJ приносили дохід до 240% річних.
За даними комісії, активи AIJ в пенсійних фондах становили 145,8 млрд ієн, тоді як збитки від інвестицій перевищили 109 млрд ієн.
Раніше повідомлялося, що Sony збирається продати підрозділ держбанку Японії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас