Ціна "комуналки" для українців буде залежати від доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна "комуналки" для українців буде залежати від доходів

5337
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства виступає за встановлення диференційованих тарифів на житлово-комунальні послуги в залежності від розміру доходу. Про це під час круглого столу повідомила начальник управління економіки та тарифної політики Мінрегіонбуду Світлана Старцева, пише Сегодня.
"Розмір тарифу повинен коливатися в контексті доходів населення. Наприклад, населення із середнім розміром доходу повинне платити за дані послуги відповідно до своїх доходів", - повідомила вона.
Зокрема, для соціально незахищеного населення повинен бути розроблений механізм субсидування та надання пільг при оплаті даних тарифів, а населення з високим рівнем доходу - має платити за житлокомпослуги в повному обсязі.
За словами Старцевої, тарифна політика не повинна виходити за межі загальної макроекономічної ситуації.
"Якщо темпи інфляції становлять близько 10%, то і в структурі доходів населення витрати на утримання житла та отримання комунальних послуг не повинні перевищувати 15%", - додала вона.
Старцева також додала, що механізми застосування тарифів повинні бути стимулюючими, що сприятиме оптимальному покриттю витрат на утримання будинків і оплату комунальних послуг.
Нагадаємо, Верховна Рада не підтримала в першому читанні законопроект про введення мораторію на нарахування і стягнення пені у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас