Литвин сподівається, що Україна знайде оптимальну модель співпраці з Митним союзом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин сподівається, що Україна знайде оптимальну модель співпраці з Митним союзом

Казна та Політика
87
Україна шукає оптимальну модель взаємодії з Митним союзом, повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин.
"Ми виходимо з необхідності пошуку оптимальної моделі взаємодії з Митним союзом, яка б враховувала національні інтереси як нашої країни, так і країн-членів цієї структури. Упевнений, що вдасться знайти взаємоприйнятну модель такої співпраці", - сказав він під час засідання Ради Міжпарламентської асамблеї держав-учасниць Співдружності незалежних держав в Алмати у вівторок.
За словами спікера, українська сторона докладно вивчає формування і розвиток більш глибоких форматів економічної інтеграції на території країн СНД. "Україна уважно досліджує нормативну базу Митного союзу і його практичний досвід, аналізує ініціативи і вже прийняті рішення про трансформацію Митного союзу і Єдиного економічного простору в Євразійський економічний союз", - зазначив В.Литвин.
В.Литвин вважає значними перспективи подальшої співпраці держав у рамках СНД. За його словами, серед головних пріоритетів української сторони - завершення формування та забезпечення повномасштабного функціонування режиму вільної торгівлі на просторі Співдружності відповідно до норм і правил СОТ, активізація партнерства між країнами СНД в енергетичних проектах, формування міждержавного інноваційного простору, створення мережі міждержавних транспортних коридорів на просторі СНД.
Засідання Ради Міжпарламентської асамблеї держав-учасниць СНД присвячене 20-річчю МПА.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас