Меркель: Німеччина не допустить виходу Греції з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Німеччина не допустить виходу Греції з єврозони

Казна та Політика
360
Вихід Греції з зони євро буде величезною помилкою і Німеччина зробить все можливе, щоб зберегти цілісність єврозони.
"Греція має серйозні проблеми, але вона намагається подолати їх. Це буде довгий і важкий шлях", - заявила канцлер ФРН Ангела Меркель в інтерв'ю Бі-бі-сі.
"Це буде величезною політичною помилкою - дозволити Греції вийти з єврозони", - додала канцлер.
Меркель також підкреслила, європейські лідери взяли важливі уроки з кризи і спробують запобігти новій хвилі криз, передає Газета.ру.
"За останні два роки в Європі, особливо в єврозоні, ми багато чому навчилися. Ми повинні знову і знову думати над тим, чому ми разом в Європі, чому ми є спільнотою, що демонструє солідарність і несе відповідальність за інших", - сказала Меркель.
Нагадаємо, що Греція переживає тяжку економічну кризу. У травні 2010 року, щоб уникнути першого в єврозоні дефолту, Афінам було надано 110-мільярдний пакет кредитів в обмін на програму жорсткої економії.
9 березня 2012 р. Греція змогла закрити операцію з приватними кредиторами зі списання частини держборгу країни.
12 березня Єврогрупа політично схвалила другу програму допомоги Греції, кошти якої будуть надані до кінця 2014 року. МВФ за цей період виділить 19,8 млрд. євро плюс ще 8,2 млрд. євро в 2015 році. Сумарно ЄС і МВФ направлять Греції понад 130 млрд. євро. Мета нових міжнародних кредитів і проведеної реструктуризації старих грецьких облігацій - скоротити держборг країни приблизно до 120% ВВП до 2020 року - у порівнянні з 160% на кінець 2011 року.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас