Прем'єр Італії виступає за максимальний розмір антикризового фонду ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Італії виступає за максимальний розмір антикризового фонду ЄС

Казна та Політика
139
Прем'єр-міністр Італії Маріо Монті підтримує максимальне збільшення антикризового фонду Євросоюзу. "Кожна держава, що є членом зони євро, має враховувати дві обставини. З одного боку, антикризовий фонд потребуватиме фінансової підтримки. З іншого - чим більший розмір доступних фондів, тим менша вірогідність їх реального застосування, тому що психологічний ефект стримування може значно скоротити масштаб реальних спекуляцій", - зазначив він.
На питання про те, чи необхідно збільшити розмір антикризового фонду до 700 млрд євро, Монті відповів: "Я думаю, що чим більше - тим краще". "Але ми повинні також залишатися реалістами", - цитує слова прем'єр-міністра Reuters з посиланням на японські ЗМІ.
В даний час держави єврозони мають у своєму розпорядженні 440 млрд євро з тимчасового Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), які, як очікується, закінчаться в кінці 2013 року.
Міністри фінансів держав зони євро будуть обговорювати проблему створення антикризового фонду на зустрічі 30-31 березня. Майже всі учасники зустрічі виступають за збільшення доступних для фонду коштів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас