Фюле: Кримінальна справа Юлії Тимошенко - це лише вершина айсберга — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фюле: Кримінальна справа Юлії Тимошенко - це лише вершина айсберга

2639
Кримінальна справа Юлії Тимошенко - це лише вершина айсберга. Без вирішення системних проблем європейська інтеграція України буде залишатися під питанням.
Про це заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле під час зустрічі з Арсенієм Яценюком в Брюсселі, повідомляє прес-служба партії "Фронт змін".
Фюле зазначив, що від України залежить, як швидко набере чинності економічний блок Угоди про асоціацію - а саме, про створення зони вільної торгівлі.
"Істотний прогрес у відновленні демократичних прав і свобод, припинення кримінального переслідування Юлії Тимошенко та інших політичних ув'язнених, забезпечення їй належного медичного лікування дозволять ввести в дію цю угоду без ратифікації національними парламентами країн ЄС. Це віднесено до компетенції Європейської комісії, Ради ЄС і Європарламенту", - зазначив європейський чиновник.
"Кримінальна справа Юлії Тимошенко - це лише вершина айсберга. Йдеться про системні і глибокі реформи і перетворення в Україні. І без вирішення системних проблем європейська інтеграція України буде під питанням", - додав він.
У Європі вважають, що обвинувальний вирок екс-прем'єру погіршить відносини між Євросоюзом і Україною.
Раніше в заяві верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон і єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле йшлося про те, що Європейський Союз розчарований вироком, винесеним стосовно Юлії Тимошенко, і розцінює його як сигнал про продовження в Україні судової практики, яка не відповідає міжнародним стандартам.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас