Греція продовжила термін обміну облігацій, випущених в рамках іноземного права, до 4 квітня 2012 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція продовжила термін обміну облігацій, випущених в рамках іноземного права, до 4 квітня 2012 р.

Казна та Політика
128
Міністерство фінансів Греції продовжило термін обміну облігацій, випущених в рамках іноземного права, на нові з втратою половини вартості. Грецька влада заявила, що для бондів, випущених згідно з іноземним законодавством, обмін можливий до 4 квітня. Обсяг подібних боргів оцінюється в 28,9 млрд євро.
Це вже друге продовження термінів обміну, передає Associated Press. Раніше Греція продовжила з 9 березня до півночі 23-24 березня 2012 р. Термін пред'явлення паперів для інвесторів, які володіють її облігаціями, регульованими іноземним правом, в надії довести рівень участі до 100%.
Обмін бондів стане завершальним етапом списання половини з 205 млрд євро боргу Афін приватним кредиторам. Міністерство фінансів Греції заявило, що власники боргових зобов'язань, які відмовилися від обміну старих зобов'язань на нові з втратою половини вартості і з більш вигідними для Афін умовами погашення, будуть в будь-якому випадку змушені погодитися зі списанням частини боргу.
Угода дозволить Греції знизити свій державний борг до 120% ВВП до 2020 р. На даний час держборг перевищує 170% ВВП.
Крім того, за умовами угоди борги Греції приватним кредиторам перейдуть до урядів країн єврозони і МВФ.
12 березня Греція оголосила про завершення обміну державних облігацій загальним номіналом 177,25 млрд євро, що випущені в рамках грецького права і належали приватному сектору. В результаті обміну Греція повністю звільнила себе від зобов'язань за цими облігаціями на 177 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас