Клюєв: Янукович хоче бачити РНБО головним центром підготовки рішень щодо нацбезпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Янукович хоче бачити РНБО головним центром підготовки рішень щодо нацбезпеки

85
Клюєв вважає, що в останнє десятиліття РНБО далеко не завжди використовувала свій потенціал в повному обсязі. Тепер же цей орган повинен повернути роль головного центру підготовки та супроводу державних рішень у сфері національної безпеки.
Президент України Віктор Янукович поставив завдання повернути Раді національної безпеки і оборони України роль головного центру підготовки та супроводу державних рішень у сфері національної безпеки.
Про це у своїй статті для ZN.UA пише секретар РНБО Андрій Клюєв.
За його словами, за всю свою історію існування з 1996 року цей орган грав різну роль, але незмінно залишався головним інтелектуальним інструментом в руках глави держави. "На жаль, в останнє десятиліття РНБО далеко не завжди використовувала свій потенціал в повному обсязі", - зазначає Клюєв.
Секретар РНБО наголошує, що за останні роки система державного управління практично втратила здатність до оцінки викликів, які можуть виникнути не лише завтра, а і через 5, 10, 20 років. "Але ми зобов'язані їх передбачити і готуватися до них", - вважає автор статті.
За його словами, світовий досвід показує, що ручне управління дуже неефективне, а найбільших успіхів добилися країни, які впроваджували елементи державного планування, про що свідчать приклади Німеччини, Швеції, Японії, Франції чи Китаю.
"Саме Рада національної безпеки і оборони має сприяти формуванню ефективних механізмів стратегічного планування і довгострокового прогнозування в нашій країні", - впевнений секретар РНБО.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас