Китайські банки помилково класифікували близько 20% кредитів, виданих регіонам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські банки помилково класифікували близько 20% кредитів, виданих регіонам

Казна та Політика
218
Китайські банки помилково класифікували близько 20% кредитів, виданих регіональним органам влади, недооцінивши ризик того, що ослаблення потоку виручки скоротить здатність позичальників погашати позики, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.
За оцінками Китайської комісії з банківського регулювання, помилково класифіковані як найбільш надійні кредити на суму близько 1,8 трлн юанів ($286 млрд), видані фінансовим компаніям, що належать урядам регіонів.
Банки помилилися в розрахунках і недооцінили ризики, вважаючи, що кредити повністю покриваються надходженнями від реалізованих регіонами проектів, зазначило джерело.
Зміна класифікації виданих позик вимагатиме від банків збільшити резерви на можливі втрати по позиках, а також більш істотного забезпечення від регіональних органів влади, доходи яких скорочуються на тлі ослаблення темпів підйому китайської економіки.
Agricultural Bank of China, третій за величиною банк КНР, в четвер опублікував звітність, згідно з якою його квартальний прибуток знизився вперше з 2010 року, оскільки відрахування в резерви на можливі кредитні втрати перевищили очікування експертів.
Регіональні органи влади КНР, яким заборонено безпосередньо залучати банківські кредити або розміщувати облігації, створили понад 6 тис. фінансових компаній, щоб залучити кошти для інфраструктурних проектів.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас