Драгі: Греція впорається зі спадом в економіці при реалізації намічених реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Драгі: Греція впорається зі спадом в економіці при реалізації намічених реформ

Казна та Політика
78
Греція може впоратися зі спадом в економіці, якщо реалізує "важливі реформи", схвалені раніше парламентом країни, заявив президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі в інтерв'ю німецькій газеті Bild-Zeitung.
"Для того, щоб подолати кризу, Греції необхідні стабільні політичні умови", - зазначив він.
За словами Драгі, багато грецьких реформ, у тому числі реформа податкової системи та системи збору податків, можуть зробити швидкий вплив на економіку і сприяти поліпшенню її стану.
Голова Європейського ЦБ вважає, що в разі виходу країни із зони євро і введення власної валюти вона виявилася б у набагато складнішій ситуації, зіткнувшись з високою інфляцією і нестабільністю, при цьому надати їй фінансову допомогу було б нікому.
Драгі зазначив, що Греції доведеться прийняти більш низький рівень життя, що вже відбувається в зв'язку зі скороченням зарплат у всіх секторах економіки.
"Нам ще належить побачити, як буде розвиватися ситуація в Греції, проте єврозона повинна уникнути перетворення на "перехідну зону", де одна або дві країни збирають кошти для фінансування витрат інших держав, а весь валютний союз фінансується за рахунок випуску євробондів" , - заявив він.
"Державам єврозони необхідно створити довіру до бюджетної цілісності регіону, і саме тому підписаний раніше пакт про бюджетний союз є правильним, - зазначив Драгі. - У зв'язку з цим поки занадто рано говорити про випуск євробондів".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас