Дизайнер смартфонів Samsung відкинув звинувачення в плагіаті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дизайнер смартфонів Samsung відкинув звинувачення в плагіаті

203
Провідний дизайнер підрозділу Samsung з випуску мобільних пристроїв Лі Мінхеук в інтерв'ю Reuters відкинув звинувачення в копіюванні iPhone, які висувають на адресу його компанії.
Мінхеук заявив, що смартфони Galaxy, які найчастіше порівнюють з апаратами Apple, не є вторинним продуктом, передає Лента.ру. Вони "самобутні з самого початку", вважає він. "Це зовсім інший продукт з іншою мовою проектування і створений на основі інших технологій", - стверджує дизайнер.
"Працюючи над Galaxy, я зробив тисячі ескізів і сотні прототипів, - підкреслив Мінхеук. - Це означає, що я просто довго валяв дурня, прикидаючись, що займаюся дизайном?"
На думку Мінхеука, апарати Galaxy є спадкоємцями попередніх телефонів Samsung, в тому числі смартфонів Omnia, які південнокорейська компанія випускає з 2008 року. Між виглядом цих пристроїв і виглядом Galaxy існує зв'язок, упевнений він.
Мінхеук також провів паралель між собою і Джонатаном Айвом, який займає аналогічний пост в Apple. "Я, можливо, поки недотягую до його рівня, - визнав він, - проте вірю, що одного разу Samsung випустить не менш культові продукти".
"Щоб зробити успішний продукт, недостатньо просто добре постаратися, - вважає дизайнер. - Продукт потрібно випустити в потрібний момент. Крім того, щоб дизайнерський проект став реальністю, технології повинні досягти певного рівня розвитку".
Reuters зазначає, що Мінхеуку сорок років. Співпрацювати з Samsung він почав в 1990-і роки. Спочатку він проектував автомобілі для спільного підприємства Samsung і Renault, але пізніше зайнявся телефонами. Смартфони Galaxy, включаючи апарат Galaxy Note, були розроблені за його безпосередньої участі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас