Португальським муніципалітетам загрожує дефолт на 9 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португальським муніципалітетам загрожує дефолт на 9 млрд євро

Казна та Політика
147
Португальські муніципалітети визнають можливість дефолту по облігаціях на загальну суму 9 млрд євро, у випадку, якщо вони не отримають незабаром допомоги від уряду, заявив президент національної асоціації муніципалітетів країни Фернандо Руасі.
За словами голови асоціації, дану ситуацію можна назвати неплатоспроможністю. "Може статися так, що деяким муніципалітетам доведеться реструктуризувати борг, якщо уряд країни не втрутиться", - повідомив він.
Руасі вважає, що фінансові проблеми португальських муніципалітетів поглиблюються скороченням трансфертів з федерального бюджету.
Як повідомлялося, Португалія стала третьою з країн єврозони, що звернулася по зовнішню допомогу після Ірландії та Греції. При цьому уряд країни працює над реалізацією бюджетної економії, скорочуючи витрати і підвищуючи податки.
Ці заходи є умовами надання країні кредитів МВФ і Євросоюзу на загальну суму 78 млрд євро.
"Різке скорочення трансфертів з федерального бюджету ускладнило виконання муніципалітетами взятих на себе зобов'язань", - заявив Руасі.
За оцінками асоціації, португальські муніципалітети заборгували близько 9 млрд євро. При цьому приблизно 1,5 млрд євро з названої суми є простроченими більше ніж на 90 днів рахунками за різні послуги, а інша частина заборгованості - в основному борги банкам.
Бюджет Португалії на 2012 рік передбачає трансферти в регіони на суму 2,28 млрд євро, що на 4,7% нижче рівня 2011 року.
Тим часом експерти не відкидають дефолту Португалії вже до кінця року, порівнюючи її проблеми з ситуацією в Греції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас