Колесников: Євро-2012 обійшлось вартістю двох стадіонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников: Євро-2012 обійшлось вартістю двох стадіонів

Казна та Політика
689
Євро-2012 Україні обійшлося вартістю київського та львівського стадіонів. Про це заявив сьогодні на брифінгу віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесников, пише ЛIГАБiзнесIнформ.
"Євро обійдеться у вартість двох стадіонів - київського і львівського, приблизно 780-800 млн доларів. Всі інші об'єкти - вони, за великим рахунком, до Євро відношення не мають. Їх треба було побудувати ще 25-30 років тому", - зазначив Колесников.
Чиновник уточнив, що давно треба було побудувати міжнародні аеропорти у Львові, Харкові та Донецьку і розмежувати рух вантажного та пасажирського залізничного транспорту. "Євро дало великий поштовх, щоб усе це нарешті зробити, не більше і не менше", - сказав він.
Крім того, Колесников запевнив, що всі об'єкти, побудовані до Євро, будуть затребувані і після чемпіонату. "Усі говорили, що об'єкти будуть стояти незатребуваними, вони нікому не потрібні будуть. На недільний матч "Динамо"-"Дніпро" прийшло 68 тисяч - ось вам відповідь на всі ці питання, скептичні зауваження", - підкреслив він.
Також Колесников повідомив, що є попередні домовленості щодо забезпечення пасажиропотоку в аеропортах.
"Є домовленість щодо мільйона пасажирів на рік по двох портах - Донецьку і Львову в 2012 році, і я вважаю, далі вони будуть зростати по мільйону на рік, так що все буде затребувано і все окупиться", - підкреслив Колесников.
Нагадаємо, днями президент України відзначив, що підготовка до Євро-2012 обійшлася державі в 35 млрд.грн.
Раніше повідомлялося, що за чотири роки підготовки до Євро-2012 з державного бюджету було витрачено 42 мільярди гривень, що в перерахунку на кожного українця становить майже по тисячі гривень.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас