Болгарія в травні-червні планує вперше за 11 років розмістити євробонди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія в травні-червні планує вперше за 11 років розмістити євробонди

Казна та Політика
134
Болгарія планує розмістити євробонди в травні або червні 2012 року для залучення коштів, необхідних для виплати 835 млн євро за 11-річними євробондами з терміном погашення 15 січня 2013 року. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на міністра фінансів країни Симеона Дянкова.
"Кабінет міністрів для початку повинен видати мандат, потім нам потрібно три-чотири тижні для підготовки документів. Таким чином, до кінця травня або початку червня розміщення може відбутися", - сказав він.
Це стане першим для країни виходом на міжнародний ринок запозичень за останні 11 років.
Болгарія є найбіднішою країною Євросоюзу за показником доходу на душу населення, при цьому розмір її держборгу становить 14,3% ВВП - нижче в ЄС тільки у Естонії.
"Нам необхідно було почекати до прояснення ситуації з грецьким держборгом, тому що криза чинила тиск на ЄС і викликала збільшення процентних ставок, у тому числі для Болгарії, - пояснив міністр. - Якби продавали бонди місяць тому, ставка становила б 7,5%. Якщо ми будемо продавати зараз, вона складе 5,5%. Тому час для розміщення - це період між поточним моментом і липнем".
При цьому Дянков не назвав обсяг випуску євробондів.
Раніше стало відомо, що Росія планує розмістити суверенні євробонди в кінці поточного – на початку II кварталу. Мінфін РФ і організатори розміщення 19-27 березня проводять зустрічі з інвесторами в США і Великобританії.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас