Експерт: Україна отримає транш від МВФ не раніше 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна отримає транш від МВФ не раніше 2013 року

Казна та Політика
345
Наступний транш від Міжнародного валютного фонду Україна зможе отримати не раніше 2013 року.
Про це заявив на прес-конференції начальник аналітичного відділу Альфа-Банку Олексій Блінов, передає ЛІГАБізнесІнформ.
"Ключовий момент у відносинах з МФВ - вони зайшли в глухий кут через неготовність України перед виборами йти на непопулярні заходи. Я думаю, що ця неготовність нікуди не дінеться і компроміс тут навряд чи можливий. Наскільки мені відомо, НБУ морально готовий, що в цьому році Україна не отримає від МВФ ніяких грошей", - зазначив Блінов.
Експерт пояснив, що навіть якщо після виборів влада піде на непопулярні кроки і виконає вимоги Фонду, все одно технічно отримання коштів відбудеться тільки в 2013 році.
Блінов зазначив, що в 2012 році Україна повинна виплатити МВФ $3,4 млрд. отриманих раніше кредитів. Він уточнив, що 7 лютого НБУ здійснив перший платіж по боргах, які бралися в 2008 році, в сумі близько $600 млн.
"До кінця року залишилося виплатити $2,8 млрд. Джерело цих виплат - переважно резерви Нацбанку. Це не борг Мінфіну, а ті гроші, які йшли на кризове поповнення резервів НБУ", - сказав він.
Раніше голова представництва МВФ в Україні Макс Альєр під час восьмої щорічної української інвестиційної конференції натякнув, що Україні доведеться підвищити тарифи на газ для отримання наступного траншу.
Нагадаємо, в липні 2010 року МВФ схвалив програму співробітництва stand by для України на загальну суму понад $15,5 млрд. Відразу після схвалення програми Україна отримала перший транш у розмірі $1,89 млрд. Рішення про виділення другого траншу в розмірі $1,5 млрд. рада директорів МВФ прийняла 22 грудня 2010 року. У 2011 році Україна не отримувала кредит МВФ.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас