Делегація МВФ поїхала з Єгипту, не домовившись про виділення кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Делегація МВФ поїхала з Єгипту, не домовившись про виділення кредиту

Казна та Політика
209
Делегація Міжнародного валютного фонду (МВФ) покинула в середу пізно ввечері столицю Єгипту, так і не підписавши очікуваного в країні протоколу про наміри на виділення кредиту в розмірі 3,2 млрд доларів на проекти з модернізації єгипетської економіки, пише в четвер єгипетська газета "Аль-Ахрам".
Причиною невдалого візиту делегації МВФ стали серйозні розбіжності між урядом Єгипту і двома найбільшими ісламськими партіями, що мають більшість місць в парламенті країни - Партією свободи і справедливості "Братів-мусульман" і салафітською "Ан-Нур".
Ісламісти в категоричній формі відмовились у нинішній ситуації дати згоду на підписання угоди, підкресливши, що Кабінет міністрів не розкриває до кінця своєї програми реформ і не роз'яснює, на які саме цілі підуть гроші, що виділяються Єгипту. Ісламські партії також заявили, що наполягають на гранично відкритій економічній програмі, в іншому випадку вони поставлять питання про відставку діючого кабінету Камаля аль-Ганзурі.
МВФ ухвалив рішення наступного тижня направити до Єгипту технічну групу для узгодження питань виділення кредиту та врегулювання суперечностей. У Фонді наголошують, що в Єгипту є не більше двох місяців для підписання кредитної угоди. Потім ця пропозиція буде знята через прогресуючі негативні зміни в єгипетській економіці.
Крім того, міжнародні чиновники як умову підписання угоди зажадали досягти єдності на внутрішньополітичній арені Єгипту.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас