НБУ вважає курс гривні на міжбанку рівноважним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вважає курс гривні на міжбанку рівноважним

Кредит&Депозит
306
Національний банк вважає курс гривні на міжбанківському валютному ринку протягом останніх декількох місяців рівноважним, що формується на основі балансу попиту та пропозиції.
Про це під час 8-ї щорічної інвестиційної конференції Dragon Capital повідомив директор генерального економічного департаменту НБУ Ігор Шумило.
"Зараз курс близький до рівноважного... Нацбанк практично не виходив протягом цього року на міжбанківський валютний ринок", - сказав він.
Шумило підкреслив, що в сформованій ситуації жодних економічних підстав для девальвації гривні немає.
За словами банкіра, керівництво НБУ не ставить за мету проведення політики фіксації валютного курсу, а зацікавлене в стабільності валютного ринку.
Шумило висловив задоволення тим, що в даний час курс гривні визначається ринком, і підкреслив, що основним завданням регулятора є збереження, перш за все, цінової стабільності і стримування інфляції.
Як повідомляло агентство, 6 лютого керівник групи радників голови Національного банку Валерій Литвицький зазначив збалансованість попиту і пропозиції на міжбанківському валютному ринку і відсутність необхідності в інтервенціях НБУ на міжбанку з 28 січня по 6 лютого.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас