Маріо Драгі: Найгірша фаза кризи в єврозоні пройдена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маріо Драгі: Найгірша фаза кризи в єврозоні пройдена

Казна та Політика
387
Глава Європейського центрального банку Маріо Драгі заявив в інтерв'ю німецькій газеті Bild Zeitung, що найгірша фаза кризи в єврозоні пройдена.
"Але ризики ще залишаються. Якщо інфляційні ризики зростуть, ЄЦБ буде діяти негайно", - зазначив Драгі.
Він також відзначив, що ЄЦБ не купував суверенні облігації вже кілька тижнів, припускаючи, що довіра інвесторів поступово повертається на ринки.
На думку глави ЄЦБ, вже можна припустити, що економіка регіону почне повільне відновлення, яке триватиме протягом усього 2012-го.
Підтримку нададуть в тому числі і низькі короткострокові відсоткові ставки, підкреслив Драгі. Чиновник зазначив, що стрес, який виник на фінансових ринках через кризу суверенних боргів, останнім часом ослаб завдяки "адекватній монетарній політиці" Центробанку.
Вказав Маріо Драгі і на певний прогрес у посиленні системи фінансового управління єврозони, а також на посилення фіскальної консолідації в низці європейських країн.
Одночасно Драгі виділив серйозні ризики зниження економічного прогнозу щодо ЄС. В умовах високої невизначеності є ймовірність того, що боргова криза все-таки посилиться, що може зачепити реальний сектор європейської економіки. Глава ЄЦБ окремо зупинився на проблемі протекціонізму, яка, за його словами, продовжує зростати, що особливо згубно з урахуванням і без того важких фінансових умов.
Монетарна політика Центробанку, за словами Драгі, залишиться незмінною.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас