США в 2011 р. відвідали 62 млн іноземців, які принесли країні 153 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США в 2011 р. відвідали 62 млн іноземців, які принесли країні 153 млрд дол.

Казна та Політика
136
США в 2011 р. відвідали 62 млн іноземців, які залишили в країні 153 млрд дол. Це є новим рекордом в історії Сполучених Штатів, повідомило сьогодні Міністерство торгівлі США, передає AFP.
Як йдеться в доповіді американського Мінторгу, витрати місцевих та іноземних туристів за підсумками 2011 р. збільшилися на 8,1%, що дозволило збільшити кількість робочих місць в США на 103 тис. - до загальних 7,6 млн зайнятих у туристичній галузі.
"Важливим фактором збільшення кількості робочих місць стало зростання іноземних відвідувачів, які прибули в нашу країну: в 2011 р. США відвідали 62 млн іноземців, що більше на 2,5 млн осіб, ніж роком раніше", - сказано в доповіді Мінторгу.
В основному, збільшення кількості мігрантів в США було забезпечено туристами з Канади - з цієї країни в Штати в 2011 р. прибуло на 1 млн більше, ніж у 2010 р. - 21 млн осіб. Експерти вважають, що головним стимулом, який спонукав канадців перетинати американський кордон, стало зміцнення канадського долара, який протягом більшої частини минулого року коштував більше, ніж його американський двійник.
З країн Західної Європи в 2011 р. в США прибуло на 608 тис. осіб більше, ніж у попередньому році - майже 12 млн осіб. Ще на близько півтора мільйони більше відвідувачів прибуло в США з Південної Америки - 3,76 млн осіб.
Тільки на 3% зросла кількість мігрантів з Азії - загалом трохи більше 7,2 млн осіб. На 2% впала кількість мігрантів з країн Центральної Америки, і практично не змінилося число мексиканських відвідувачів.
"Щороку десятки мільйонів туристів з усього світу відвідують Америку, і чим більше відвідувачів у нас є, тим більше американців ми працевлаштуємо", - заявив міністр торгівлі США Джон Брісон.
Він також додав, що адміністрація Президента Барака Обами "буде і далі робити все, щоб зробити Америку більш привабливою для відвідувачів з усього світу".
Нагадаємо, зниження рівня безробіття позитивно позначиться на передвиборчому рейтингу Обами, під час президентства якого американці зіткнулися з найвищим безробіттям з часів Другої світової війни.
В рамках боротьби з безробіттям американський Конгрес погодив введення податкових пільг на зарплату. Відзначимо, рівень безробіття в США довгий час тримався на рівні близько 9%, проте в останні місяці почав знижуватися. У грудні безробіття в США склало 8,5% - мінімум з лютого 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас