Податківці вивчають можливість введення в Україні електронних акцизних марок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці вивчають можливість введення в Україні електронних акцизних марок

Казна та Політика
212
Податківці вивчають можливість введення в Україні електронних акцизних марок. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник голови Державної податкової служби - начальник податкової міліції Андрій Головач, пише Уніан.
"Наші фахівці отримали вже завдання вивчити досвід провідних країн, що використовують електронний контроль, так звану електронну марку акцизного податку. Вона являє собою чіп, в якому зберігається інформація, хто виробив, яка сума податку була сплачена, яка зміна працювала при виготовленні даної продукції", - зазначив Головач.
За його словами, використання даного механізму є поширеним в Європі.
Також він повідомив, що на сьогодні ведеться діалог з бізнесом про можливі зміни на ринку лікеро-горілчаної продукції. "Для бюджету це нічого не коштуватиме, це буде вимога до виробника. Легальний виробник повинен закладати це в собівартість. У цьому полягає дискусія, щоб переконати, якщо ми для вас створюємо умови для того, щоб ви чесно платили податки, то ви повинні йти назустріч державі і брати якісь в тому числі накладні витрати на себе", - резюмував податківець.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас