СБ: Незаконна вирубка лісу по всьому світу приносить злочинцям близько 10-15 млрд дол. на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: Незаконна вирубка лісу по всьому світу приносить злочинцям близько 10-15 млрд дол. на рік

Кримінал
218
Незаконна вирубка лісу по всьому світу приносить злочинцям близько 10-15 млрд дол. на рік, підрахували експерти Світового банку, повідомляє BBC.
У доповіді йдеться, що більшу частину незаконних лісозаготівель здійснюють організовані злочинні угруповання, а більша частина прибутку від цього бізнесу осідає в кишенях корумпованих чиновників у вигляді хабарів.
Значна частина незаконної вирубки лісу припадає на Індонезію, Мадагаскар і країни Західної Африки. Світовий банк підкреслює, що в тих державах, де було посилено законодавство, і як наслідок, стали каратися зловмисники, відбулися дуже позитивні зміни.
Для боротьби з незаконним обігом деревини банк рекомендує країнам, де проблема незаконної вирубки все ще не вирішена, в першу чергу добитися необхідних змін в роботі правоохоронних органів і судової системи.
За підрахунками фахівців банку, в світі щосекунди "чорні лісоруби" знищують дерева на площі, що дорівнює футбольному полю.
Банк також знаходить подібності в методах управління подібним незаконним бізнесом і наркоторгівлею. Однак експерти вказують, що злочини, пов'язані з вирубкою лісу, набагато частіше залишаються непоміченими або просто ігноруються правоохоронними органами.
Нагадаємо, минулого року найбільший банк Бразилії державний Banco do Brasil виявився втягнутим в скандал, пов'язаний з фінансуванням незаконної вирубки лісів у басейні Амазонки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас