Мінфін підтримує ініціативу введення пільгового оподаткування IT-галузі з 2013 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін підтримує ініціативу введення пільгового оподаткування IT-галузі з 2013 р.

Казна та Політика
321
Міністерство фінансів України не має заперечень щодо законопроекту, що пропонує ввести з 1 січня 2013 року спеціальний режим оподаткування для IT-галузі, і підтримує ініціативу введення нових податкових ставок з метою стимулювання розвитку IT-сфери.
Про це повідомив заступник глави Мінфіну Сергій Рибак на засіданні парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики в середу.
"У нас є можливість підрахувати всі прибутки і макропоказники по бюджету на наступний рік. Він (спецрежим оподаткування - ІФ) не призводить до розбалансування бюджету. Ми не будемо заперечувати проти прийняття даного законопроекту", - сказав він.
Профільний комітет за підсумками засідання прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти зареєстрований групою депутатів 23 січня законопроект № 9744 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спеціального режиму оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції" за основу і створити робочу групу для його доопрацювання до другого читання.
Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко під час обговорення документа зазначив, що до другого читання в ньому буде рекомендуватися врахувати пропозицію встановити для IT-сфери податок на доходи на рівні 5% і нульову ставку податку на додану вартість.
За його словами, законопроект покликаний легалізувати "велику зарплату, встановивши ставку податку на доходи фізичних осіб у сфері IT на рівні 5%".
"Я зараз і від імені уряду, і від імені прем'єр-міністра прошу вас підтримати в першому читанні в такому вигляді, і до другого читання консолідовано доопрацювати його", - сказав В.Семиноженко.
Передбачається, що законопроект буде розглянутий парламентом у четвер, 22 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас