Тейшейра: Авакова немає в списку Інтерполу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тейшейра: Авакова немає в списку Інтерполу

Кримінал
268
Колишній губернатор Харківської області, голова Харківської облорганізації партії "Батьківщина" Арсен Аваков, який втік з України, станом на 19 березня в списку розшукуваних Інтерполом осіб не числиться. Про це заявив голова представництва Європейської комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра у своєму звіті перед лідерами парламентських фракцій Європарламенту, пише видання "Главное".
У звіті, зокрема, йдеться, що представництво ЄС в Україні уважно стежить за основними судовими справами, які можна віднести до розряду політично мотивованих, в тому числі кримінальними справами, порушеними проти Авакова.
Тейшейра запевнив євродепутатів, що делегація ЄС здійснює постійний моніторинг цих справ і перебуває в постійному контакті з незалежними експертами з правових питань, як внутрішніх, так і міжнародних для точного правового аналізу судових розглядів.
Звернення на адресу Жозе Мануель Пінту Тейшейри, в яких висловлюється стурбованість явно політично мотивованою справою Авакова, направили 13 депутатів Європарламенту.
Крім того, депутати звернулися до голови представництва Єврокомісії з проханням слідкувати за розвитком подій, інформувати їх про подальший перебіг справи Авакова і повідомити думку авторитетних представників Європарламенту офіційним особам України.
Нагадаємо, проти екс-голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова порушили кримінальну справу. Його підозрюють у відчуженні понад 50 гектарів землі. За словами Миколи Томенка, Арсен Аваков перебуває в одній з європейських країн. Раніше начальник управління прокуратури області Олександр Бабіков повідомив, що Інтерпол оголосив у розшук Авакова, який звинувачується в незаконному відчуженні землі.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас