У ВР внесено законопроект, який передбачає розблокування земельних аукціонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ВР внесено законопроект, який передбачає розблокування земельних аукціонів

Аграрний ринок
231
У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект №10231, ініційований нардепом від Партії регіонів, про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо порядку проведення земельних торгів).
Законопроект передбачає розблокування проведення аукціонів з продажу земель, вільних від забудови. Про це РБК-Україна заявили в прес-службі Державного земельного агентства.
"Прийняття законопроекту дозволить розблокувати проведення земельних аукціонів. Що, крім наповнення бюджетів всіх рівнів, дозволить власнику землі бути впевненим, що земельну ділянку у нього не відберуть ні через суд, ні через прокуратуру. Порядок проведення аукціонів буде затверджувати Кабінет міністрів", - заявили в прес-службі Держземагентства.
Голова Держземагентства України Сергій Тимченко неодноразово заявляв про необхідність якомога швидше вирішити цю проблему.
"Відповідні норми були закладені в законопроекті "Про ринок земель". Однак його прийняття відкладено. Тому прийняття окремого закону є актуальним і дуже необхідним. Законопроект дозволить покращити стан земельних відносин і надати їм більшої прозорості, відкритості та адекватності, сприятиме розвитку національної економіки, підвищенню рівня довіри громадян до держави, а головне дасть можливість вже в цьому році отримати мільйони гривень для потреб місцевих громад", - заявив Тимченко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас