ЄЦБ: в єврозоні нема фінансових бульбашок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: в єврозоні нема фінансових бульбашок

Казна та Політика
216
На просторах зони обігу єдиної валюти відсутні структури, схожі на фінансові бульбашки, і немає жодних відомостей про формування даних організацій.
Таку думку висловив сьогодні член керуючої ради Європейського центробанку (ЄЦБ) Йорг Асмуссен. За його словами, ситуація в регіоні залишається спокійною, незважаючи на те, що в низці регіонів ситуація складається досить напружено. Як приклади таких локальних центрів підвищених ризиків Асмуссен назвав ринок нерухомості в Німеччині, за яким ЄЦБ доводиться стежити особливо пильно. "Ми дуже пильно спостерігаємо за подіями, що відбуваються на ринках", - зазначив він.
Разом з тим чиновник також закликав владу всіх країн не припиняти моніторинг процесів в ризикованих секторах економіки. Це дозволить попереджати загрози, що виникають, і не допускати їх поширення на глобальному ринку.
Член керуючої ради також висловив упевненість у ціновій стабільності регіону. "ЄЦБ не турбується в питанні цінової стабільності єврозони в цілому. Навіть якщо й існують окремі проблеми на локальних ринках, то в інтересах влади окремих країн ці проблеми вирішувати, наприклад, посилюючи правила видачі іпотеки", - підкреслив Асмуссен.
Що стосується подолання поточної боргової кризи, то тут політик поспішив не робити поспішних висновків. Асмуссен вважає, що загальний спокій, який спостерігається на ринках останнім часом, може виявитися оманливим. "Хоча ринки і заспокоїлися з початку року, у нас немає впевненості в тому, що такий спокій буде постійним", - заявив банкір.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас