ФРС продовжить слідкувати за Європою для захисту економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС продовжить слідкувати за Європою для захисту економіки США

Казна та Політика
183
Влада США має намір захищати економіку країни від несприятливих економічних подій в єврозоні навіть незважаючи на те, що в останні кілька місяців фінансове напруження в Європі зменшилося, йдеться в опублікованому Федеральною резервною системою США тексті промови глави регулятора Бена Бернанке перед Палатою представників Конгресу, пишуть РИА Новости.
За словами Бернанке, нестабільна економічна ситуація в єврозоні негативно впливає на американську економіку. На країни ЄС припадає до 20% експорту зі США. За останні два роки попит Євросоюзу на американські товари знизився, що також позначилося на попиті інших країн.
Крім того, продовжив глава ФРС, економічна нестабільність в Європі чинить негативний вплив на світовий фінансовий ринок.
Через напруженість в єврозоні інвестори в усьому світі скорочують вклади в ризикові активи, що призводить до падіння вартості акцій багатьох американських компаній, а також довіри споживачів і бізнесу до економіки країни.
Глава ФРС зазначив, що, незважаючи на помітний прогрес, європейським політикам ще багато що доведеться зробити для припинення поширення боргової кризи в єврозоні.
"Для того, щоб повністю подолати кризу, необхідне подальше зміцнення європейської банківської системи, істотне зміцнення бар'єрів для запобігання поширенню боргової кризи в єврозоні, і, що особливо важливо, необхідні подальші зусилля, спрямовані на підвищення економічного зростання і конкурентоспроможності та скорочення зовнішніх дисбалансів в проблемних країнах", - сказав Бернанке.
Федеральна резервна система, в свою чергу, продовжить стежити за подіями в Європі і взаємодіяти з фінансовими регуляторами регіону, щоб якомога ефективніше захистити фінансові інститути, підприємства і громадян США.
Крім того, ФРС контролює потенційно слабкі місця фінансових інститутів США і намагається зміцнити їх стійкість до можливих шоків у світовій економіці.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас