На фоні млявого поліпшення, ризиків для американської економіки стає все більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На фоні млявого поліпшення, ризиків для американської економіки стає все більше

Казна та Політика
157
Президент ФРБ Нью-Йорка Вільям Дадлі вважає, що сигнали поліпшення економіки залишаються млявими, а ризиків стає все більше: це зростаючі ціни на сировину, малий обсяг податкових зборів і слабкий ринок нерухомості, повідомляє "Росія 24".
На думку економіста, поліпшення показників було забезпечено збільшенням матеріальних запасів країни і ненормально теплою погодою. На питання про збільшення програми викупу ФРС держоблігацій Дадлі відповів, що "остаточного рішення ще немає", і таким чином повторив раніше озвучену позицію Комітету з відкритих ринків.
Голова Нью-Йоркського ФРБ також нівелював досягнення на ринку праці, про які заявляє чинна влада. "Якби рівень участі робочої сили не знизився з 66% в 2008 р. до 64% в нинішньому, то безробіття все ще було б вище 10%", - сказав Дадлі.
На думку аналітиків, виступ Дадлі був песимістичним. Кріс Рупкі, фінансовий директор Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, вважає, що: "віце-президент Комітету з відкритих ринків робить зайвий упор на негативних прогнозах. ФРС повинна стимулювати зростання, а такі заяви, навпаки, будуть йому перешкоджати".
Підтвердженням цих слів можуть служити прогнози Дадлі про зростання ВВП у цьому кварталі. Він заявив, що "якщо запаси роблять великий внесок у зростання ВВП, то після такого кварталу зазвичай йдуть дуже слабкі періоди". Нагадаємо, в IV кварталі 2011 р. американська економіка зросла на 3%, з яких 1,9% припали на запаси.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас