Власенко: На Тимошенко можуть завести нову кримінальну справу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власенко: На Тимошенко можуть завести нову кримінальну справу

Кримінал
513
Захист екс-прем'єра не відкидає, що на Тимошенко можуть завести ще одну кримінальну справу, якщо буде дана команда президента.
Про це заявив захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко, передає Інтерфакс-Україна.
"Весь світ криком кричить, що це політизація нормальних рішень прем'єр-міністра, а Янукович каже "Ні, ми це рішення будемо виконувати. Рішення ЄСПЛ ми не будемо виконувати, а це будемо", - уточнив Власенко.
Водночас він не відкидає, що якщо буде команда Януковича, на підставі матеріалів тимчасової слідчої парламентської комісії може бути порушено чергову кримінальну справу стосовно Тимошенко.
"За вказівкою Януковича вони можуть написати, що Тимошенко убила Христа, і вони знайдуть свідків, які розкажуть, то вони це бачили особисто, і Інна Германівна підпише звіт слідчої комісії. Якщо буде команда написати, що Тимошенко убила президента Кеннеді, вони це зроблять і навіть розпишуть, як Юлія Володимирівна, будучи маленькою дівчинкою, переповзала кордон, щоб убити президента Кеннеді", - сказав він.
За його словами, всі дії Тимошенко як політика "ця влада вважає злочином тільки тому, що у неї інші цінності".
Сьогодні, 20 березня, повідомлялося, що Верховна рада направить в Генпрокуратуру і Службу безпеки України матеріали комісії, що розслідує обставини підписання в 2009 році газових угод між "Нафтогазом" і "Газпромом", в яких містяться ознаки держзради екс-глави уряду Юлії Тимошенко.
Раніше народний депутат Інна Богословська (Партія регіонів) заявила, що Служба безпеки надала їй "головний документ, що підтверджує факт особистої зацікавленості Юлії Тимошенко у підписанні невигідних для України газових контрактів". На підтвердження своїх слів вона продемонструвала виписку з постанови головної військової прокуратури Росії про припинення кримінальної справи стосовно Тимошенко за нереабілітуючими обставинами.
Копія цього документа - обсягом в 22 сторінки. У ньому описуються деякі обставини кримінальної справи, порушеної у 2001 році головною військовою прокуратурою Росії стосовно колишнього глави корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) Юлії Тимошенко за частиною 3 статті 33 і частини 2 статті 291 Кримінального кодексу РФ ("організація дачі хабара посадовій особі, іноземній посадовій особі чи посадовій особі міжнародної організації особисто або через посередника").
Тимошенко відбуває покарання в харківській колонії за "газовою" справою: суд засудив її до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових угод з РФ в 2009 році. За час перебування під вартою з серпня 2011 року стан здоров'я екс-прем'єра, за твердженням її соратників, погіршився - вона не може самостійно пересуватися через проблеми зі спиною.
Тимошенко також проходить обвинуваченою за ще однією кримінальною справою, пов'язаною з фінансовими махінаціями в корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), коли вона керувала нею в 90-і роки. Зараз екс-прем'єр і її захист повинні знайомитися з матеріалами цієї кримінальної справи. Суд обмежив ув’язнену в часі, відведеному на ознайомлення, до 28 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас