Росія заборонила імпорт худоби з Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія заборонила імпорт худоби з Європи

Аграрний ринок
175
Россільгоспнагляд тимчасово призупиняє імпорт живих свиней, а також великої та дрібної рогатої худоби з Євросоюзу.
Цей захід Россільгоспнагляд зробив через численні спалахи в країнах ЄС захворювання, що викликається вірусом Шмалленберг, і значним поширенням іншого вірусного захворювання - блютанг. Обидва віруси дуже небезпечні для тваринництва, передає РИА "Новости".
При цьому обмеження стосуються товарних тварин, тобто які йдуть на м'ясо. Можливість ввезення племінних тварин при посиленому ветеринарному контролі зберігається.
Як зазначала раніше російська ветслужба, вона поки не отримала від ЄС запитаної ще в січні поточного року вичерпної інформації щодо прийнятих протиепізоотичних заходів, а також матеріалів супутніх наукових досліджень. При цьому серйозну стурбованість Россільгоспнагляду викликає відсутність системи контролю при експорті сільгосппродукції з ЄС, а також випадки порушення ветеринарних вимог при експорті живих свиней в Росію.
На думку експертів, обмеження не призведуть до негативних наслідків на російському ринку - вони не викличуть ні нестачі м'яса, ні, відповідно, зростання цін.
З країн Євросоюзу до Росії в 2011 році було завезено близько 40 тисяч тонн свиней на забій (у забійній вазі). Для порівняння: російське виробництво свинини в минулому році склало 2,4 млн тонн, а загальний імпорт цього виду м'яса - 703 тисяч тонн.
При цьому у зв'язку з утворенням Митного союзу і створенням єдиного економічного простору активно нарощує обсяг постачань свинини на російський ринок Білорусь.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас