Влада Єгипту виділить компенсації постраждалим під час революції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Єгипту виділить компенсації постраждалим під час революції

Казна та Політика
96
Влада Єгипту виділить компенсації жертвам революції, під час якої був усунутий від влади колишній президент країни Хосні Мубарак. Відповідне рішення прийняв єгипетський парламент.
Згідно з законопроектом, кожен протестуючий, хто отримав інвалідність, отримає 100 тис. єгипетських фунтів, або близько 17 тис. доларів. Спочатку передбачалося, що компенсації будуть виплачені тільки сім'ям загиблим, передає Бі-бі-сі.
Для набрання законом чинності його має схвалити вища військова рада Єгипту, яка отримала виконавчу владу після повалення Мубарака.
Нагадаємо, президент Єгипту Хосні Мубарак пішов у відставку 11 лютого 2011 року на тлі народних хвилювань, заворушень, економічного занепаду та обвалу в системі безпеки. Військові, які прийшли до влади, розпустили обидві палати єгипетського парламенту, скасували дію конституції і оголосили про початок перехідного періоду, який повинен завершитися після виборів до парламенту, прийняття нової конституції та обрання нового глави держави не пізніше 30 червня цього року.
Проте багато людей в Єгипті не згодні з такими планами армії і вимагають негайної передачі всієї влади обраному парламенту, де абсолютна більшість належить ісламським партіям. Молодіжні рухи також наполягають на закінченні перехідного періоду - проведення президентських виборів - в березні цього року.
Очікується, що вирок у справі самого екс-президента буде винесено 2 червня. Складена проти нього кримінальна справа містить 40 тис. сторінок. Мубарак звинувачується у перевищенні владних повноважень і корупції в період перебування при владі, а також у тому, що він віддав наказ поліції стріляти у демонстрантів.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас