Росспоживнагляд призначив нову дату перевірки українського сиру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росспоживнагляд призначив нову дату перевірки українського сиру

Аграрний ринок
229
Федеральна служба Росії з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини ("Росспоживнагляд") планує в наступний понеділок, 26 березня, почати перевірку українських підприємств, які збираються поставляти сир на російський ринок.
Про це повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Російської Федерації Геннадій Онищенко.
"Наша бригада, швидше за все, відправиться до Києва наступного тижня, в понеділок", - сказав він.
Онищенко заявив, що спочатку початок інспекції було заплановано на 19 березня, але було відкладено через "нерозторопність контрагентів".
"Ми продовжуємо погоджувати по дипломатичних каналах порядок і процедуру перевірки", - сказав він.
Як повідомлялося, 18 березня Онищенко сказав, що Росспоживнагляд був готовий почати інспекцію українських сироварів 19 березня, але її параметри не були узгоджені, причому, з вини України.
Минулої п'ятниці Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України заявила, що не отримала від Росспоживнагляду офіційного підтвердження, що його фахівці 19 березня відвідають Україну для інспекції сироварів. У прес-службі Держветфітослужби заявили, що в Україні не знають, коли може відбутися цей візит.
Нагадаємо, Онищенко піддав критиці рішення України провести незалежну експертизу продукції своїх сирзаводів.
Як повідомлялося, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через претензії до якості продукції з боку санітарної служби РФ. Учора перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський відкинув можливість введення Україною зустрічних торгових обмежень у відповідь на такі дії Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас