Світовий банк виділить Киргизії 7,15 млн доларів кредиту і 5,85 млн гранту на розвиток фінсектору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк виділить Киргизії 7,15 млн доларів кредиту і 5,85 млн гранту на розвиток фінсектору

Казна та Політика
100
Світовий банк виділить Киргизії кредит у розмірі 7,15 млн доларів і грант на 5,85 млн на проект розвитку фінансового сектора. Як повідомили ІА REGNUM в офісі СБ у Бішкеку в понеділок, проект націлений на підвищення стабільності фінансового сектора та розширення доступу до фінансових послуг.
За даними банку, політичні потрясіння в Киргизії в 2010 році привели до значної нестабільності фінансового сектора, збільшивши число проблемних кредитів; виникли труднощі з фінансуванням, сповільнилося кредитування. "Це призвело до подальшого зниження вже і без того низького рівня доступу до офіційних фінансових послуг в країні. Показники фінансового проникнення за банківськими кредитами і депозитами є одними з найнижчих в регіоні Європи і Центральної Азії, а відсоткові ставки - одними з найвищих і є однією з найбільш важливих перешкод для розвитку приватного сектора. Небанківські фінансові інститути, такі як мікрофінансові організації, заповнюють деякі прогалини в кредитуванні дрібних позичальників, у тому числі в сільській місцевості, але вони все ще малі і несуть високі операційні витрати і змушені вирішувати проблему високої вартості залучення фінансових коштів. Крім цього, законодавчі, регулятивні та інституційні обмеження перешкоджають їх розширенню", - йдеться в повідомленні.
Новий проект, підкреслили в СБ, буде сприяти зміцненню нормативно-правової та наглядової бази, надасть підтримку реформам в "Киргизпочтаси" (Пошта Киргизії), сприятиме мобілізації депозитів і приватизації державного Айил Банку, а також модернізації заставного реєстру.
З 1992 року загальний обсяг фінансової допомоги, наданої Світовим банком Киргизькій Республіці у вигляді грантів і пільгових кредитів, перевищив 1 млрд доларів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас