Мінагропрод: Компенсацію на пересівання озимих у розмірі 300 млн грн буде виділено до кінця квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагропрод: Компенсацію на пересівання озимих у розмірі 300 млн грн буде виділено до кінця квітня

Аграрний ринок
105
Кабінет міністрів України до кінця квітня виділить 300 млн грн компенсацій господарствам, яким необхідно пересівати озимі, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства в понеділок.
"До 20 квітня 2012 року всі підприємства, в яких були втрачені посіви озимих, разом з інспекціями та місцевою владою повинні скласти відповідні протоколи і представити їх на розгляд міністерства (Мінагропроду - ІФ). Враховуючи ці документи і їх підтвердження інспекцією, місцевою владою і Держстату, міністерство зобов'язане протягом 10 днів розглянути це питання, прийняти рішення і направити кошти в господарства", - цитує прес-служба міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка.
За словами міністра, розподіл коштів буде здійснюватися максимально прозоро, зокрема, в кожному районі буде створено комісію, яка на основі представлених сільгоспвиробниками документів і результатів огляду угідь визначить перелік підприємств, яким буде надано відшкодування витрачених коштів на посіви озимих зернових культур, які будуть пересіяні під урожай цього року.
Згідно з повідомленням міністерства, до складу комісій увійдуть начальники районних управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, представники державної фінансової інспекції та державної сільськогосподарської інспекції, центрів наукового забезпечення, управлінь земельних ресурсів, а також Асоціації фермерів та приватних землевласників та Аграрного союзу.
У повідомленні зазначено, що Мінагропрод буде здійснювати контроль надходження і використання коштів.
"Ми повинні мати зворотний зв'язок з фермерами та сільськогосподарськими підприємствами. Таким чином, буде відомо, чи отримали господарства кошти і яким чином - з корупційним доважком чи без нього", - підкреслив міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас