Київ витратив на підготовку до Євро вже 5,4 мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ витратив на підготовку до Євро вже 5,4 мільярда гривень

Казна та Політика
182
Київська міська державна адміністрація заявляє про освоєння при реалізації міської цільової програми з підготовки та проведення в Києві фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році 5,362 мільярда гривень. Про це в інтерв'ю Українським Новинам повідомив заступник голови Київміськадміністрації Руслан Крамаренко.
Крамаренко зазначив, що в цілому фінансування програми становить 7,4 мільярда гривень, з яких 5 мільярдів гривень - кошти державного бюджету, і 2,4 мільярда - міський бюджет. "Згідно з Міською цільовою програмою підготовки та проведення в Києві фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, в 2008-2012 рр. заплановано направити з державного та міського бюджетів на виконання завдань і заходів 7,4 мільярда гривень, а саме: держбюджет - 5 мільярда гривень, міськбюджет - 2,4 мільярда гривень. Так, на середину лютого профінансовано з державного та міського бюджетів - 5,362 мільярда гривень", - сказав заступник голови міськадміністрації.
Він зазначив, що за рахунок коштів державного бюджету було профінансовано 3,7 мільярда гривень, з бюджету Києва - 1,7 мільярда гривень. "З державного та міського бюджету виділяються кошти лише на найбільш важливі об'єкти столиці, наприклад, реконструкція і будівництво доріг, інженерних мереж, оновлення рухомого складу міського громадського транспорту, реконструкція медичних установ і так далі. Більшість коштів, передбачених на підготовку до ЧЄ-2012, є інвестиційними", - розповів Крамаренко.
Так, за його словами, за кошти інвесторів будуються і реконструюються спортивні тренувальні бази, готелі, будується новий міжнародний термінал аеропорту "Київ" (Жуляни), розвиваються туристичні послуги.
У 2011 році на виконання завдань і заходів міської цільової програми профінансовані 2,056 мільярда гривень (за рахунок коштів держбюджету - 1,832 мільярда гривень, з бюджету Києва - 223,79 мільйона гривень). Крім того, він розповів, що місто вже зняло промо-ролик в 3D форматі до ЧЄ-2012 з футболу.
Відеоролик був знятий за рахунок коштів міського бюджету на замовлення головного управління з питань Євро-2012 державним підприємством "Центр інноваційних екранних та інформаційних технологій". Вартість ролика склала 100 млн гривень.
Як повідомлялося, в липні 2011 р. Київська міська державна адміністрація вирішила зняти рекламний відеоролик у форматі 3D в рамках підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. ЧЄ-2012 з футболу будуть приймати від України Київ, Львів, Донецьк, Харків, від Польщі - Варшава, Гданськ, Вроцлав і Познань. Чемпіонат пройде з 8 червня по 1 липня 2012 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас