МВФ: Греція може зірвати виконання взятих зобов'язань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Греція може зірвати виконання взятих зобов'язань

Казна та Політика
433
Реалізація програми допомоги Греції пов'язана з винятково високими ризиками, повідомляється в доповіді Міжнародного валютного фонду.
Експерти МВФ підкреслюють, що в разі зриву вже узгоджених параметрів програми Афінам може знадобитися нова реструктуризація боргів та додаткова допомога.
Доповідь була опублікована після схвалення Фондом програми допомоги Греції обсягом 28 млрд євро.
Аналітики не впевнені в здатності Греції виконати всі взяті перед кредиторами зобов'язання в сфері бюджетної економічної політики, а також стурбовані термінами і можливістю країни відновити конкурентоспроможність в майбутньому.
Разом з тим, згідно з експертами Фонду, навіть у разі виконання всіх зобов'язань Греції можуть знадобитися додаткові кошти для того, щоб покрити зобов'язання в період до 2016 року.
Між тим, нещодавно глава експертної трійки (Єврокомісія, ЄЦБ, МВФ) Маттіас Морс заявив, що Грецію чекає довгий і важкий шлях до врегулювання економічних проблем, нагадавши, що країна вже п'ять років перебуває в стані рецесії. За цей час її ВВП упав на 11%, підкреслив він під час аналітичної доповіді.
Нагадаємо, перший транш кредиту Афіни повинні отримати сьогодні, 19 березня.
У той же час глава Банку Греції Йоргос Провопулос запевнив, що проведення реструктуризації боргу Греції перед приватними інвесторами дозволить країні в значній мірі вирішити проблему ліквідності в економіці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас