Мінфін США заробив близько 25 млрд дол на проблемних іпотечних паперах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США заробив близько 25 млрд дол на проблемних іпотечних паперах

Казна та Політика
242
Уряд США, ймовірно, заробив $25 млрд на придбаних в розпал кризи іпотечних паперах, пише The Wall Street Journal.
Міністерство фінансів США, як очікується, оприлюднить дані про доходи за цими борговими зобов'язаннями ввечері в понеділок.
За оцінками експертів, прибуток американського Мінфіну від реалізації іпотечних паперів є максимальним, в порівнянні з іншими програмами, пов'язаними з кризою 2008-2009 років.
Минулого тижня уряд США завершив продаж іпотечних боргових зобов'язань, гарантованих федеральними іпотечними агентствами Fannie Mae і Freddie Mac і викуплених у період кризи для стабілізації фінансової системи та житлового ринку. За 16 кризових місяців Мінфін витратив на придбання іпотечних паперів $225 млрд, продаж паперів міністерство почало в 2011 році.
Купівля іпотечних паперів була лише одним із засобів подолання кризи. На супутню програму поглинання та реорганізації Fannie Mae і Freddie Mac влада витратила $151 млрд.
Крім того, для відновлення довіри інвесторів до американського фінансового сектору Мінфін виділив фінкомпаніям понад $414 млрд у рамках цільової програми Troubled Asset Relief Program (TARP). На 16 березня Мінфін США отримав дивіденди, відсотки, погашення основної суми кредитів та інші доходи в рамках TARP на $331 млрд. Відповідно до грудневих оцінок Бюджетного управління американського Конгресу, витрачені на TARP кошти не вдасться повернути в повному обсязі, і в підсумку ця програма обійдеться державі в $34 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас