Британія витратила понад 3,5 мільйона фунтів стерлінгів на перекладачів для безробітних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія витратила понад 3,5 мільйона фунтів стерлінгів на перекладачів для безробітних

Казна та Політика
279
Британське міністерство праці і пенсій за рік витратило понад три з половиною мільйона фунтів стерлінгів з бюджету країни на перекладачів, повідомляє The Daily Telegraph.
Перекладачі з 165 мов, включаючи нігерійський піджин, надаються тим, хто звертається до відомства у пошуках соціальної допомоги, в тому числі допомоги з безробіття, не знаючи при цьому англійської мови. За рік перекладачі потрібні 271 тисячу 695 разів. Найчастіше були потрібні знавці західно-слов'янських мов: понад 50 тисяч разів - польської та близько 22 тисяч разів - чеської і словацької. Перекладачі з російської мови були потрібні в більш ніж в 10 тисячах випадків.
Більше тисячі разів до Міністерства праці зверталися люди, які говорять італійською, в'єтнамською і ефіопськими мовами - амхарською і мовою тігрінья. По одному разу відомство користувалося допомогою перекладачів з французького діалекту канадської та з ісландської. Тричі допомога була потрібна валлійцям, які приїхали в Англію.
Нігерійська мова піджин, баскська, каталонська і тонганська мови за 12 місяців нікого не зацікавили. Три з половиною мільйони фунтів стерлінгів відомство заплатило лише одній компанії, що надає перекладацькі слуги.
Глава організації MigrationWatch сер Ендрю Грін і представник асоціації платників податків Джонатан Айсебі розкритикували витрати Міністерства праці на перекладачів. На їхню думку, люди, які бажають працювати у Великобританії, повинні володіти англійською мовою.
Нагадаємо, що число британців, які отримують допомогу з безробіття, у лютому збільшилося на 7,2 тис., за даними Національного статистичного управління Великобританії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас